Založ si blog

K prezidentským voľbám: zamyslenie o poľskej čokoláde

Väčšina ľudí ma rada čokoládu. Rovnako to je aj v našej rodine. Čokoláda u nás doma nikdy nesmela chýbať. Stará mama raz prišla domov s nákupom z obchodu, vybrala kúpenú čokoládu z tašky a otvorila ju. Obal bol veľmi pekný, prepracovaný, mohutný so zlatým písmom. Čokoláda vyzerala naozaj dobre, mal som veľkú chuť. Hneď som si zobral jeden kúsok a v tom momente sa moje očakávania ihneď rozplynuli. Bola to tá známa poľská žuvačková čokoláda, skutočne nechutná. Viac som sa jej už nedotkol.

Obal aj celú formu mala táto čokoláda veľmi peknú, ale obsah, chuť, podiel kakaa boli slabé a nedostačujúce, čo z tej čokolády robili podpriemerný produkt za približne rovnakú cenu ako povedzme iná čokoláda, napríklad Milka či Figaro. Tie chutia výborne, ale často majú len tradičný obal, roky ten istý s malými úpravami. Nemajú veľkolepé obrázky so zlatým písmom, ale dlhé roky tie isté farby, písmo a rovnakú kvalitu.

Spotrebiteľa v obchode môže nový lesklý obal osloviť bez toho, že by vôbec poznal jeho obsah. Povie si, že Milku či Orion už pozná a teraz vyskúša túto „peknú“ čokoládu, za ktorú zaplatí. Keď ju však ochutná zistí, že to nebol práve dobrý nápad.

Pre takúto čokoládu sa rozhodnete možno tak dva až trikrát, maximálne trikrát zopakujete rovnakú chybu a potom si ju už viac nekúpite. Viete, že kvalita, chuť, obsah by mala byť na prvom mieste pred formou a vizuálom. Aj keď tá môže často používať tradičnejšie a trvajúcejšie formy reklamy, ktoré vidíme rovnaké celé roky.

Týmto textom som chcel len povedať, že problematika čokolády, jej chuti, kvality a formy môže byť veľmi podobná prezidentským voľbám, ktoré práve skončili. Nech si to každý chápe, ako sám uzná za vhodné.

.

.

P.S: Pani Čaputovej gratulovať nebudem, chcel som to urobiť počas volebnej noci s kyticou v ruke v priestoroch starej tržnice v Bratislave, pretože mám vychovanie. Lenže tím pani Čaputovej nás arogantne odbil a mladá žaba, ktorá tam za nami prišla povedala, že môžeme pogratulovať a dať kyticu jej. Tu máte tú slušnosť a „boj“ s aroganciou.

Pani Čaputová nie je kvalitná politička a o jej morálnych kvalitách tiež pochybujem. Je to nekvalitný marketingový produkt podobný poľskej čokoláde. Pekný obal, ale veľmi slabý obsah.

Gratulovať jej nebudem, pretože si myslím, že sa do paláca nedostala práve férovými praktikami a celkovo si myslím, že si post prezidenta nezaslúži a že na to proste nemá.

Kauza Gorila je definitívne víťazstvo Smeru!

18.10.2019

Dnes už zostáva do volieb len pár mesiacov. Zúfalá opozícia, oligarchovia a ich médiá sa snažia posledných pár rokov zdiskreditovať a poraziť Smer. Nepomohla im na to zatiaľ ani vražda novinára Kuciaka a čas sa neúprosne kráti. Preto dnes vyťahujú zo skrine kostlivca druhej Dzurindovej vlády, kauzu Gorila z rokov 2002 až 2006, a snažia sa ju silou mocou nalepiť na Smer, [...]

Sociálnemu podnikaniu sa na Slovensku darí a ďalšie podniky čakajú na svoju registráciu

26.09.2019

Slovensko je sociálny štát a podľa Ústavy stojí na princípe sociálno-trhového hospodárstva s ekologickým rozmerom. Zákon o sociálnom podnikaní, ktorý prijalo ministerstvo práce pod vedením Jána Richtera ešte minulý rok tento rozmer ešte prehĺbilo. V našej spoločnosti existujú ľudia, ktorí nemali jednoduchý život a musia sa ním prebíjať ako najlepšie vedia. Je [...]

Neobmedzený rast vo svete s obmedzenými zdrojmi

20.08.2019

Dokáže dlhodobo fungovať NEOBMEDZENÝ RAST vo svete s OBMEDZENÝMI ZDROJMI? A je to NA PROSPECH VŠETKÝCH? Na obe otázky je odpoveď NIE! Neobmedzený rast je posvätnou mantrou KAPITALIZMU, je to jeho hlavná esencia, bez ktorej by neprežil. Doslova sa za ním ženie za akúkoľvek cenu. Na jeho dosahovanie sa zásadným spôsobom devastuje a ničí celá planéta Zem – znečisťuje [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Igor Melicher

Pohľady zľava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 79347x
Priemerná čítanosť článkov: 7935x

Autor blogu

Kategórie